Politică

Irina Vlah cere ca partidele politice să aprecieze „nivelul înalt al responsabilității”, după ce găgăuzii au votat ca în Coreea de Nord

După ce s-a implicat masiv în campanie în favoarea candidatului independent Igor Dodon, aceasta declară că așteaptă ca partidele politice și liderii politici să le prezinte programele lor de soluționare a problemelor țării și să îi convingă că sunt în stare să le realizeze.

N-ar strica ca Irina Vlah să ceară toate aceste lucruri de la Partidul pe care l-a susținut până acum și nu de la „partidele politice” în general.

Îndemn toate partidele politice și liderii politici să aprecieze nivelul înalt al responsabilității noastre sociale și să găsească timp să ne prezinte programele lor de soluționare a problemelor țării și să ne convingă că sunt în stare să le realizeze”, a menționat fosta comunistă Irina Vlah.

 „În regiunea noastră locuiesc cetățeni responsabili. Nu suntem indiferenți de viitorul Găgăuziei și nici de întreaga Republică Moldova și, prin urmare, folosim în mod activ dreptul de a alege”, a mai spus ea.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu a obținut 5,41% dintre voturile găgăuzilor, iar Igor Dodon, a acumulat un scor demn de Coreea de Nord – 94,59%.


Amintim că în iulie 2019, Premierul Maia Sandu a participat la inaugurarea Irinei Vlah, în încercarea de a se apropia de găgăuzi. Rezultatul votului arată că politicienii din Chișinău trebuie să-și schimbe strategia față de UTA Găgăuzia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *