Ultima oră

Isărescu, Ponta și Băsescu, în topul încrederii în personalitățile politice

Pe locul doi se află premierul Victor Ponta, iar edilul capitalei Sorin Oprescu este pe al treilea loc în preferinţele subiecţilor, conform unui barometru de opinie efectuat de INSCOP.

Astfel, 40,9% dintre români au spus în luna septembrie că au multă și foarte multă încredere în Mugur Isărescu, față de 39,4% în luna iulie. În Victor Ponta au încredere 39% (față de 39,2% în iulie), dintre cei intervievaţi, în Sorin Oprescu 33,5% în septembrie față de 37,4% în iulie. Pe poziția a patra se află Klaus Iohannis cu 32,9% față de 30,2% în iulie.

Crin Antonescu se află pe locul al cincilea în topul încrederii românilor cu 30,8%, față de 29,6% în iulie. După Antonescu se află în clasament Călin Popescu-Tăriceanu, cu 27,8% încredere multă și foarte multă în septembrie față de 25,5% în iulie.

Conform studiului, în Traian Băsescu doar un sfert din respondenți au încredere multă și foarte multă.

Cei mai mulți dintre respondenți — 22,6% — au fost fie nehotărâți, fie nu merg la vot, fie nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale, cei mai mulți români ar opta pentru Crin Antonescu (19,8%) urmat de Victor Ponta cu 19,6% dintre opțiuni. Pe al treilea loc în opțiunile populației este Mihai-Răzvan Ungureanu (6,5%), urmat de Traian Băsescu (4,6%), Mugur Isărescu (4,3%), Mircea Geoană (3,8%), Sorin Oprescu (3,3%), Dan Diaconescu (3,2%), Corneliu Vadim Tudor (2,8%), Elena Udrea (2%), Klaus Iohannis (1,6%), Călin Popescu-Tăriceanu (1,3%) și Emil Boc (1%). Un procent de 3,6% dintre respondenți au arătat alte personalități politice.

amosnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *