Actualitate

ISIS are planuri de a comite noi atentate în timpul Campionatului European din Franța

Informaţia a fost publicată de cotidianul Liberation, care citează surse din poliţia franceză.

Statul Islamic vrea să comită atacuri la Euro 2016, peste două luni. Primul pe listă este Stade de France, unde se joacă meciul de deschidere, România – Franţa, pe 10 iunie.

Informaţia ar proveni chiar de la un terorist, marocanul Mohammed Abrini, arestat săptămâna trecută în Belgia, după atentatele din Bruxelles.L

Cptidianul Liberation a publicat declarația unui șef din poliția franceză care dezvăluie planurile ISIS.

”Nu este o surpriză că teroriștii plănuiesc atentate în timpul Europenelor. Meciul de deschidere poate fi o țintă. Forțele de securitate se pregătesc intens, imaginând scenarii de atac și felul în care pot fi evitate. Dacă Abrini are dreptate, asta nu face decât să confirme că Belgia este doar o bază de operațiuni care trebuie ținută sub supraveghere chiar și mai intens ca până acum. Rețelele jihadiste și celulele teroriste se antrenează acolo de peste 10 ani”, ar fi spus sursa citată de Liberation.

Pe de altă parte premierul francez spune că în acest moment Franţa nu este afectată de valul de atentate din Europa, iar anularea Campionatului European ar fi o victorie a teroriştilor.

"În acest moment, Franţa nu este afectată de valul de atentate din Europa. Anularea Campionatului European ar fi o înfrângere, ar fi o victorie a teroriştilor. Avem nevoie de aceste manifestări sportive. Condiţia principală este ca organizarea să se facă în cele mai bune condiţii", a spus premierul francez Manuel Valls.

sursa: evz,md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *