Externe

Israelienii protestează împotriva planurilor de revizuire a legislației a 9-a săptămână

Zeci de mii de israelieni au manifestat sâmbătă împotriva planului controversat al premierului Benjamin Netanyahu de a revizui sistemul juridic al țării, în timp ce guvernul a continuat să facă modificările propuse în ciuda opoziției masive.

Planurile au fost propuse în ianuarie, la câteva săptămâni după ce coaliția ultranaționalistă a lui Netanyahu, cel mai de extremă dreapta guvern din istoria țării, a fost învestit. Revizuirile au divizat din ce în ce mai mult comunitatea israeliană și au dat avânt protestelor săptămânale din fiecare sâmbătă.

Dezbaterea provine din temerile că modificările ar slăbi Curtea Supremă, ar limita puterile judecătorilor și ar amenința instituțiile democratice. Netanyahu și aliații săi spun că vor ține în frâu un sistem judiciar neales.

Orașul central Tel Aviv a înregistrat cea mai mare participare la protestele din această săptămână, cu demonstrații mai mici în mai multe locații din țară.

În Tel Aviv, protestatarii au fluturat steaguri israeliene și imagini care îl înfățișau pe Netanyahu ca pe dictatori precum Cezar. Alți protestatari au fluturat steaguri palestiniene și ale curcubeului.

La Tel Aviv, protestatarii au fluturat steaguri israeliene și imagini care îl înfățișau pe Netanyahu ca pe un dictator precum Cezar. Alți protestatari au fluturat steaguri palestiniene și ale curcubeului și au strigat “Libertate!”. Alți protestatari au ținut bannere cu portrete ale lui Netanyahu și ale miniștrilor liniei dure între textul “From Startup Nation to Shutdown Nation”.

Sursa AP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *