Externe

Israelul a lansat vineri dimineață zeci de rachete în Liban – când evreii sărbătoresc Paștele (VIDEO)

Israelul a lansat vineri dimineață zeci de rachete în sudul Libanului și a continuat să bombardeze ținte din Fâșia Gaza, marcând o escaladare tot mai mare în regiune după violențele din această săptămână la cel mai sensibil loc sfânt din Ierusalim.

Luptele transfrontaliere au izbucnit într-o perioadă de fervoare religioasă accentuată – când evreii sărbătoresc sărbătoarea Paștelui, iar musulmanii marchează luna sfântă a Ramadanului. În 2021, o escaladare declanșată, de asemenea, de ciocnirile de la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, a degenerat într-un război de 11 zile între Israel și conducătorii Hamas din Gaza.

Loviturile de vineri din sudul Libanului au avut loc la o zi după ce militanții au tras aproape trei duzini de rachete de acolo asupra Israelului, rănind două persoane și provocând unele pagube materiale. Armata israeliană a declarat că a vizat instalații ale grupării militante palestiniene Hamas din sudul Libanului.

Loviturile israeliene în Liban riscă să atragă miliția libaneză Hezbollah în lupte, ceea ce ar putea duce la război. Gruparea susținută de Iran, înarmată cu mii de rachete și rachete, deține controlul asupra unei mari părți din sudul Libanului și este văzută de Israel ca un dușman înverșunat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *