ExterneRăzboi

Israelul a reluat operațiunile militare în Gaza și a acuzat Hamas de deraierea armistițiului

Vineri, 1 decembrie, Israelul și-a reluat operațiunea militară în Fâșia Gaza. Armistițiul a expirat astăzi la ora locală 7.00. Israelienii au dat vina pe Hamas pentru întreruperea armistițiului, anunță Forțele de Apărare ale țării (IDF).

Potrivit Israelului, palestinienii au lansat rachete și nu au furnizat până dimineață listele cu noii ostatici programați pentru eliberare.

Reamintim, în ajun, Israelul și Hamas cu 20 de minute înainte de expirarea armistițiului din Fâșia Gaza au anunțat prelungirea acestuia.

Anterior, Israelul a comunicat că este pregătit pentru prelungirea armistițiului cu Hamas cu condiția eliberării a zece ostatici în fiecare zi.

În același timp, ministrul israelian al apărării, Yoav Galant, a declarat că imediat ce armistițiul temporar cu Hamas se va încheia, armata va relua luptele intense, iar acestea vor mai dura cel puțin două luni.

Se știe că Hamas a atacat Israelul cu un atac masiv cu rachete din Fâșia Gaza la 7 octombrie 2023. De asemenea, gruparea palestiniană a luat sute de ostatici în comunitățile de frontieră.

Armata israeliană a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza. IDF a înconjurat complet orașul Gaza și a împărțit enclava de coastă în două. Armata israeliană a confiscat clădiri administrative și a publicat fotografii din Parlamentul din Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *