Editorial

“Istoricul” V. Stepaniuc dăunează grav sănătății…

Până în 2009 Stepaniuc a luptat cu România și românismul, cu limba română și istoria românilor ș.a.m.d. la Moldova 1 și la NIT. Azi face aceeași trebușoară urâtă la televiziunile zise democrate! Opiniile lui în chestiunile de mai sus dăunează grav sănătății morale a societății moldovenești angajată în procesul de integrare europeană, desovietizare, decomunizare și recuperare a conștiinței naționale.

Așadar, cu ce scop e invitat „micul Lenin de la Costești” la televiziuni? Dacă Eminescu a spus că „suntem români și punctum!” de ce mai trebuie solicitată și opinia lui Stepaniuc în problema dată?

Săptămâna trecută, fiind invitat la o dezbatere la Jurnal TV, Stepaniuc a vorbit despre „coloana a cincea” a României în R. Moldova care, chipurile, stimulează separatismul transnistrenilor și găgăuzilor. Hopa! Iată unde am ajuns! Cel care a contribuit într-o măsură decisivă ca după recensământul din 2004 în RM să apară o „minoritate românească” de 2 procente, acum declară că această „minoritate” formează …„coloana a cincea” a României în R. Moldova…

Așadar, nu Rusia stimulează separatismul găgăuzilor, ci …România!

E grav? Da, e grav!. Dar și mai grav mi se pare faptul că niciunul dintre participanții la dezbateri, unii din ei declarați chiar români unioniști și anticomuniști! nu l-au pus la punct pentru tâmpenia debitată.

Se întreabă: de ce n-au făcut-o?!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *