CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: Bloggerii militari ruși recunosc că își autocenzurează relatările despre situația de pe frontul din Ucraina

Mai mulți bloggeri militari ruși au recunoscut că își autocenzurează cea mai mare parte a relatărilor lor, ceea ce reflectă o tendință mai largă în ceea ce privește modul în care Moscova discută despre anumite zone de luptă, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit Sky News.

În evaluarea sa zilnică a războiului din Ucraina, grupul de reflecție cu sediul în SUA a declarat că autocenzura face mai dificilă pentru ISW să vorbească cu acuratețe despre ceea ce face Rusia.

Acești bloggeri, care critică adesea acțiunile militare rusești, spun că se confruntă cu probleme permanente, cum ar fi problemele de comunicare și întârzierile de plată – probleme pe care comandanții lor tind să le ignore, afirmă ISW.

Un blogger a modificat o postare pentru a face să pară că Ucraina nu a făcut atât de multe progrese, lăsând să se înțeleagă că Rusia ar putea controla informațiile împărtășite.

Un alt blogger a spus că este important să păstrezi anumite informații secrete și să știi când trebuie să taci.

Într-un alt exemplu, un blogger MILITAR a raportat inițial că forțele ucrainene au avansat în apropiere de Novoprokopivka, un sat din regiunea Zaporojie, dar ulterior a schimbat povestea, susținând că atacul a avut loc în schimb în apropiere de Robotyne.

Ulterior, înregistrări video au confirmat că forțele ucrainene au avansat la nord-est de Novoprokopivka. Schimbarea făcută de blogger lasă să se înțeleagă că sursele rusești ar putea ascunde în mod intenționat acțiuni tactice care nu favorizează Rusia, potrivit ISW.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *