CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: Capturarea orașului Bahmut, dacă se va întâmpla, va reprezenta punctul maxim pentru ofensiva rusă în estul Ucrainei

Experții de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW) consideră că capturarea Bahmut de către ruși dacă se va întâmpla, va fi limita ofensivei rusești în estul Ucrainei, potrivit BBC.

Cu o zi înainte, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui luptători avansează în apropiere de Bahmut, a sugerat că, imediat ce își vor încheia misiunea, Ministerul rus al Apărării va trimite în zonă trupele regulate.

Dar nimic nu indică faptul că Rusia are o rezervă antrenată și bine echipată pentru a avansa dincolo de Bahmut, scrie ISW în ultimul său raport .despre situația din Ucraina

Cele mai puternice unități rusești, inclusiv Forțele Aeropurtate, se află deja pe poziții în apropierea Bahmut din ianuarie anul acesta și sunt acum grav epuizate, spun experții.

În același timp, ISW consideră că rușii vor reuși, cel mai probabil, să cucerească Bahmut. Institutul consideră autentice înregistrările video postate de Wagner, în care combatanții spun că au ocupat cartierele estice ale orașului.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, forțele rusești controlează în prezent cel puțin 50% din teritoriul Bahmut și au posibilitatea de a intensifica luptele pentru regiunile vestice și sudice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *