RăzboiUcraina

ISW: Contraofensiva ucraineană are ca scop epuizarea armatei ruse, nu recucerirea de teritorii

Strategia de contraofensivă a Ucrainei se bazează pe reducerea forțelor și a resurselor rusești, mai degrabă decât pe recucerirea unor cantități importante de teritoriu, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), relatează BBC.

În cea mai recentă actualizare a sa, thinktank-ul cu sediul în SUA a declarat că strategia Kievului „conservă forța de muncă ucraineană cu prețul unui ritm mai lent de câștiguri teritoriale, în timp ce uzează treptat forța de muncă și echipamentele rusești”.

Aceasta evidențiază cuvintele lui Oleksiy Danilov, un înalt oficial ucrainean din domeniul apărării, care a declarat ieri că trupele sale își îndeplinesc „sarcina principală” de a distruge unitățile și bunurile rusești, pe fondul acuzațiilor de impas și de încetinire a avansului ucrainean.

„Evaluarea lui Danilov subliniază prioritizarea campaniei în curs a Ucrainei de a diminua efectivele și activele rusești în detrimentul încercării de a efectua manevre mecanizate masive de amploare pentru a recâștiga rapid porțiuni mari de teritoriu”, se arată în raport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. De fapt spune că nu se aruncă cu capul înainte fără să se gândească la pierderile de oameni și echipament in mod inutil. Nu are niciun rost să mărească viteza înaintării cu prețul unor pierderi mai mari și a unor greșeli costisitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *