CSI / Rusia

ISW: Kremlinul va „constrânge” Belarusul să se integreze și mai mult cu Rusia, în timp ce Putin urmărește „șantajul nuclear” împotriva contraofensivei ucrainene

Kremlinul va încerca probabil să constrângă Belarus să se integreze în continuare cu Rusia sub pretextul de a se apăra de amenințările de securitate occidentale atunci când liderii lor se vor întâlni miercuri, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, citat de Sky News.

Vladimir Putin și Alexander Lukașenko vor începe două zile de discuții, inclusiv despre punerea în aplicare a Tratatului de stat al Uniunii.

Statul Uniunii este o alianță fără frontiere între cele două țări, care a fost suspendată de mult timp, dar în ultimele luni s-au înregistrat progrese în alinierea unei serii de politici, susținute de legăturile mai strânse dintre țări în timpul războiului.

În cea mai recentă demonstrație de integrare, liderii lor au convenit să amplaseze arme nucleare tactice rusești în Belarus.

ISW se așteaptă ca acest lucru să facă parte din tactica de „șantaj nuclear” a Kremlinului pentru a descuraja sprijinul militar occidental pentru contraofensiva planificată a Ucrainei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că mutarea armelor nucleare pe teritoriul belarus a fost o „ripostă” la intensificarea de către NATO a antrenamentelor de luptă pentru soldații ucraineni și la intensificarea de către SUA a ajutorului militar.

Dar ISW a declarat că riscul de escaladare nucleară „rămâne extrem de scăzut” și că este „foarte puțin probabil” ca desfășurările rusești să afecteze situația de pe câmpul de luptă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *