CSI / RusiaRăzboi

ISW: Moscova ar putea profita de Paștele ortodox pentru a cere încetarea focului, lucru care ar avantaja trupele rusești

Moscova ar putea încerca să profite de Paștele ortodox, care va avea loc pe 16 aprilie, pentru a întârzia contraofensivele ucrainene, făcând apel la o încetare a focului din respect pentru religie, notează Institutul pentru Studiul Războiului în actualizarea sa zilnică, citată de The Guardian.

„Kremlinul a cerut în mod selectiv încetarea focului în preajma sărbătorilor religioase pentru a influența situația de pe linia frontului. Kremlinul, de exemplu, a refuzat o încetare a focului în timpul Paștelui ortodox din 2022 „pentru a nu le da o pauză naționaliștilor de la Kiev” în timpul bătăliei de la Mariupol.

Kremlinul a refuzat probabil o încetare a focului pentru că forțele rusești dețineau încă inițiativa pe linia frontului la acel moment, dar a solicitat o încetare a focului câteva luni mai târziu, în timpul Crăciunului ortodox, pentru a obține timp suplimentar pentru a pregăti forțele rusești pentru ofensiva de iarnă.

Este posibil ca Kremlinul să ceară o încetare a focului de Paște, deoarece o astfel de pauză ar avantaja în mod disproporționat trupele rusești și le-ar permite să își securizeze câștigurile din Bahmutul urban și să pregătească apărarea împotriva contraofensivei Ucrainei din primăvara anului 2023″, se arată în raportul ISW.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *