Război

ISW: Ofensiva pe scară largă a Rusiei în regiunea Lugansk a început

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) afirmă că în sectorul Svatovo-Kreminna, la granița dintre regiunile Lugansk și Harkov, a început marea ofensivă a trupelor rusești. ISW își construiește toate concluziile pe surse deschise, scrie BBC.

La ofensivă participă unități ale mai multor regimente ale diviziilor 144 și 3 de pușcași motorizați (Armata 20 de Arme Combinate, Districtul Militar de Vest), cu sprijinul unor unități ale Diviziei 76 aeropurtate și al unor unități nespecificate din Districtul Militar de Sud.

Acestea avansează de-a lungul întregii secțiuni Svatovo-Kreminna, în special la nord-vest de Svatovo – nu departe de Kupiansk și la vest de Kreminna.

Simplul fapt al demarării acestei ofensive sugerează că, în această zonă, armata rusă a preluat inițiativa pierdută în august anul trecut. Cu toate acestea, faptul că ofensiva a început nu înseamnă că va avea succes. După ce aceasta va culmina (adică după epuizarea rezervelor acumulate de efective și echipamente), Ucraina va avea posibilitatea de a recâștiga inițiativa și de a lansa o contraofensivă, scriu experții ISW.

Cu toate acestea, gruparea rusă nu a atins încă ritmul maxim posibil și nu a utilizat toate rezervele – de exemplu, divizia a 2-a a Armatei 1 de tancuri de gardă a Districtului militar de Vest, care a fost transferată în regiunea Lugansk după ce a fost reorganizată pe teritoriul Belarusului în ianuarie, nu a intrat încă în luptă, mai precizează ISW, în buletinul pe care îl publică zilnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *