CSI / Rusia

ISW: Posibila ofensivă rusă în estul Ucrainei este „nerealistă” și lipsită de putere

Armata rusă ar putea face presiuni pentru a lansa o ofensivă pe scară largă în estul Ucrainei „într-un interval de timp nerealist și probabil fără suficientă putere de luptă”, a declarat un thinktank american, citat de BBC.

Astfel, în urma unor comentarii similare ale Ministerului britanic al Apărării, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a declarat că o ofensivă majoră a Rusiei a fost prezisă de mai multe săptămâni, dar a înregistrat doar un progres lent până acum.

ISW a declarat că „sezonul noroios” care se apropie – în care înghețurile topite creează drumuri de pământ în Ucraina – ar putea, de asemenea, să împiedice orice avans major al trupelor rusești.

Și nu doar lipsa de progres ar putea frustra comandamentul militar rus.

Bloggerii ruși pro-război – cunoscuți sub numele de milbloggeri – s-au arătat îngrijorați de „incapacitatea țării de a susține o operațiune ofensivă rapidă și decisivă pe mai multe fronturi într-un termen limită”, a raportat ISW.

„Un milblogger proeminent a avertizat că forțele rusești nu ar trebui să cadă în capcana de a încerca să înceapă numeroase operațiuni ofensive, așa cum au făcut în primăvara anului 2022, ci să se concentreze asupra unor progrese graduale”, a continuat ISW.

Slăbirea forțelor ucrainene ar trebui să fie prioritară față de lansarea unui alt atac, a spus bloggerul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *