RăzboiUcraina

ISW: Ritmul lent al contraofensivei ucrainene nu înseamnă că aceasta eșuează

Ritmul mai lent decât se aștepta al operațiunilor de contraofensivă ale Ucrainei nu este emblematic pentru potențialul ofensiv mai larg al țării, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), relatează Sky News.

În cea mai recentă actualizare a conflictului, think-tank-ul a declarat că forțele ucrainene reușesc probabil să creeze cu succes condițiile pentru un viitor efort principal, în ciuda eșecurilor inițiale.

„Oficialii ucraineni au semnalat de mult timp că contraofensiva ucraineană va fi o serie de acțiuni ofensive graduale și secvențiale și, mai recent, au oferit observația că operațiunile în curs de desfășurare în prezent nu reprezintă principalul impuls al planificării contraofensivei ucrainene”, se arată în actualizare.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Malyar, a declarat la 20 iunie că nu este util să se evalueze succesul acțiunilor militare bazându-se „doar pe kilometri sau pe numărul de așezări eliberate”.

Declarația sa se face ecoul observației lui Volodimir Zelenski, potrivit căreia războiul nu este un „film de la Hollywood” care va oferi rezultate imediate și tangibile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ba da, ritmul lent echivaleaza cu un esec. De ce ? Pt ca furnizorii de arme americani si europeni se vor “plictisi” repede daca nu apar rezultate repede. La fel si opinia publica internationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *