CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: Rusia face progrese în pădurea din apropierea orașului Kreminna, în timp ce se pregătește să folosească luptători Wagner pentru a „minimaliza pierderile în Bahmut”

Forțele rusești au făcut progrese în apropierea unui oraș din estul Ucrainei și și-au menținut pozițiile într-o altă zonă, a declarat un thinktank american, citat de Sky News.

Trupele au avansat marți într-o pădure la sud de Kreminna, înregistrările video arătând o anumită divizie care se deplasează cu artilerie termobarică, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Administrația militară ucraineană din regiunea Luhansk, din care face parte Kreminna, a remarcat, de asemenea, că a existat o creștere a „activității de luptă” în zona împădurită.

La mai mult de 96 de kilometri distanță, la periferia orașului Kupyansk, un oraș din Harkov, forțele Moscovei au reușit să își mențină pozițiile, a adăugat ISW.

Imagini geolocalizate au arătat că soldații ruși au capturat un oraș la nord-est de Kupyansk și „probabil au ocupat așezarea pentru o vreme”.

Între timp, la Bahmut, unde au loc lupte crâncene de luni de zile, Ministerul rus al Apărării (MoD) și șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, și-au recunoscut reciproc rolul în bătălia pentru oraș.

Trupele Moscovei au fost susținute de luptători mercenari în cea mai mare parte a războiului, dar Ministerul Apărării nu a recunoscut rolul acestora până la începutul acestui an.

Prigojin a criticat puternic tacticile Rusiei în Ucraina și a făcut afirmații repetate că datorită luptătorilor săi s-au făcut progrese în Bahmut.

„Ministerul rus al Apărării și Prigojin au afirmat că luptătorii Wagner cuprind efortul principal de a cuceri teritoriu și de a împinge forțele ucrainene în centrul Bahmut, în timp ce elemente rusești nespecificate de aviație (VDV) cuprind efortul de sprijin pe flancurile Wagner la nord și la sud de Bakhmut”, a declarat ISW.

Ansamblul de luptători arată că Rusia intenționează să „folosească grupul Wagner pentru a captura Bahmut, minimizând în același timp pierderile” în rândul soldaților săi convenționali, a adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *