CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: Rusia invocă negocierile de pace pentru a întârzia livrarea de tancuri către Ucraina, după „un an în care a dat dovadă de incompetență militară”

Experții Institutului american pentru studierea războiului (ISW) afirmă că Rusia „ar putea din nou să desfășoare campanii de informare sub acoperire”, multe dintre acestea având ca scop întreruperea sau încetinirea ajutorului militar occidental acordat Ucrainei, transmite BBC.

Printre exemplele de astfel de operațiuni, ISW menționează:

  • numeroasele declarații rusești din septembrie-noiembrie 2022 despre pericolul unei escaladări nucleare. Potrivit rezumatului ISW, acest lucru a fost necesar pentru „a convinge Occidentul de necesitatea de a opri furnizarea de asistență militară Ucrainei, de care avea nevoie pentru a-și continua contraofensivele după înfrângerile zdrobitoare aplicate trupelor rusești în regiunea Harkov”. Retorica nucleară a crescut, de asemenea, în urma deciziei nepopulare a președintelui rus Vladimir Putin de a se mobiliza populația, punându-l într-o poziție dificilă atât pe plan internațional, cât și pe plan intern.
  • După cum notează Institutul, „acum este clar că campania de informare rusă în jurul discuțiilor de pace, care a devenit deosebit de intensă în decembrie 2022, a fost concepută, printre altele, pentru a întârzia furnizarea de tancuri occidentale și alte echipamente avansate necesare pentru a continua contraofensivele mecanizate ucrainene”. Acest lucru a fost necesar pentru a pregăti terenul pentru propriile planuri ofensive ale Moscovei.
  • Moscova susține în continuare că Ucraina va intenționa să amenințe Rusia cu arme cu rază lungă de acțiune și tancuri, mai degrabă decât să își elibereze propriul teritoriu cu astfel de arme.

„Rusia va continua să folosească operațiunile de informare ca armă pentru a sprijini direct operațiunile militare secrete din Ucraina, în special după ce a reușit să recâștige inițiativa pe frontul din estul Ucrainei”, concluzionează experții ISW.

În același timp, în opinia lor, Kremlinul exagerează în mod constant importanța succeselor sale în jurul Bahmutului, dar „eficiența acestor operațiuni de informare este în declin, deoarece atât Ucraina, cât și naționaliștii ruși care susțin războiul nu mai sunt atât de înclinați să accepte declarațiile despre o victorie iminentă a Rusiei”. Motivul este „un an în care Rusia a dat dovadă de incompetență militară”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *