CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: Trupele ucrainene avansează în timp ce Rusia cenzurează imaginile de război

Forțele de contraofensivă ucrainene au avansat în regiunile Zaporojie și Donețk, în timp ce guvernul rus a propus interzicerea imaginilor cu activitatea militară rusă, a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în raportul său din 16 august.

În vestul regiunii Zaporojie, trupele armate ucrainene au avansat la nord-est de Robotyne „și probabil că au făcut câștiguri mai mari în zonele înconjurătoare”, potrivit ISW.

Trupele ucrainene au eliberat și Urozhaine în regiunea Donețk.

De asemenea, în aceeași zi, parlamentarii ruși au introdus un amendament care ar interzice fotografiile și videoclipurile care arată locații și desfășurari militare ruse, a raportat ISW.

Modificarea propusă interzice distribuirea de „videoclipuri sau fotografii care ar putea fi folosite pentru a confirma înfrângerea unui element al armatei ruse”, scrie ISW.

În timp ce cei care încalcă legea propusă ar putea fi amendați cu până la 500.000 de ruble sau închiși timp de trei ani, conținutul Ministerului rus al Apărării este scutit de interdicție.

Astfel, potrivit ISW, o lege similară a fost introdusă de autoritățile din Crimeea ocupată de ruși în urma atacurilor ucrainene împotriva Podului Crimeei.

Propunerile duble susțin și mai mult punctul de vedere al ISW că „Kremlinul și Ministerul Apărării Rusiei intenționează să obțină un control mai mare asupra spațiului informațional rus și asupra narațiunilor din jurul războiului din Ucraina”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *