CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: Ucraina a avut dreptate să abandoneze tacticile occidentale și să atace în schimb apărarea rusă în echipe mici

Ucraina a avut dreptate să renunțe la planurile susținute de Occident de a ataca apărarea rusă frontal în grupuri mari, se arată în raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). În schimb, au observat experții, Ucraina a obținut succes folosind unități mai mici pentru a lupta cu inamicul. Analista Natalia Bugaiova a susținut că Occidentul trebuie să demonstreze ”mai multă încredere” în Ucraina.

„Forțele ucrainene au făcut ceea ce fac armatele de succes – s-au adaptat și acum avansează. Kievul a recunoscut realitățile apărării rusești mult mai repede decât factorii de decizie din Occident, care se așteptau la o descoperire rapidă ucraineană“, se spune în raport.

„Ingeniozitatea Ucrainei dă rezultate”, a scris Bugaiov. „Ucraina continuă să-și elibereze teritoriul și oamenii și trece încet, dar constant printr-o apărare incredibilă pregătită a Rusiei – iar forțele ruse nu pot opri avansul, care acum se mișcă în două direcții”, a scris ea luni.

Dar alți analiști au fost mai sceptici că contraofensiva Ucrainei ar putea da un rezultat decisiv în acest an. Emil Kastehelmi, un analist militar finlandez, a declarat duminică că liniile defensive rusești păreau să „se îndoaie și nu se rupă”.

Un veteran al armatei americane care pregătește soldați ucraineni a declarat pentru Insider că forțele ucrainene ar sta mai rău dacă ar urma doctrina americană pe câmpul de luptă și că au fost de fapt mai bune în înțelegerea unor tipuri de lupte moderne.

„Dacă am folosi doctrina americană aici, ne-am distra cu siguranță”, a declarat pentru Insider instructorul, care se folosește indicativul de apel Jackie.

Jackie a luptat în Afganistan și Irak înainte de a lucra ca instructor pentru armata SUA și de atunci a plecat în Ucraina pentru a ajuta la antrenarea trupelor sale și pentru a lupta alături de ei.

El a mai spus că Ucraina trebuie să opereze în „modul ascuns de gherilă” chiar și atunci când face operațiuni mari, deoarece nu dispune de echipamente suficiente la standard NATO. Războiul din Ucraina arată foarte diferit de cel purtat de țările occidentale în ultimele decenii, inclusiv conflicte precum Afganistan și Irak, unde trupele occidentale au avut avantaje semnificative în materie de echipamente și arme, notează Insider.

Comentariile lui Jackie le reflectă pe cele făcute în septembrie de un comandant ucrainean antrenat de soldați americani, britanici și polonezi, care a spus: „Dacă aș face doar ceea ce m-au învățat militarii occidentali, aș fi mort”.

Jackie a respins ideea că Ucraina ar trebui să urmeze cu strictețe pregătirea standard NATO și chiar a susținut că așa ceva nu există cu adevărat.

„Aud în continuare „standardul NATO” care se aruncă în jur și „antrenamentul standard NATO” sau „doctrina standard NATO”, a spus el, adăugând: „Infanteria poloneză nu luptă în același mod ca infanteria americană”.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *