Social

Italia ajută la DEZVOLTAREA turismului din Moldova

Proiectul a fost discutat, la Chişinău, de către vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu, cu membri ai Consiliului Regional Toscana şi reprezentanţi ai mediului universitar italian. La Întrevedere a participat şi ambasadorul Italiei În Republica Moldova, Enrico Nunziata.

Actualmente mai mulţi specialişti italieni desfăşoară un proiect de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căuşeni pentru care oficialii italieni intenţionează să atragă fonduri europene. Iar, Consiliul Regional Toscana îşi propune organizarea unei expoziţii de icoane moldoveneşti la Florenţa, în toamna acestui an. Autorităţile italiene intenţionează să organizeze şi degustări de vinuri moldoveneşti şi italiene atât în Moldova, cât şi în Italia. În plus, specialiştii italieni în restaurarea obiectelor de artă vor organiza seminare de instruire pentru formarea specialiştilor moldoveni În acest domeniu.

„Mă bucur că sunt astfel de iniţiative care vor consolida şi mai mult relaţiile dintre Moldova şi Italia. În relaţiile dintre ţările noastre s-a pus accentul mai mult pe cooperarea economică, iar colaborarea la nivel cultural a fost trecută pe plan secund”, a subliniat Adrian Candu.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *