Politică

Iurie Ciocan a fost numit președinte al filialei PSD Romania din R. Moldova

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, se lansează în politică. Acesta a anunțat miercuri, 13 iulie, că a fost numit în funcția de președinte al filialei din Republica Moldova a Partidul Social Democrat din Romania.

„Prieteni, vă anunț că am fost numit președintele filialei pentru Republica Moldova a Partidul Social Democrat din România.

Cred cu tărie în viitorul nostru european comun, al tuturor românilor și aceasta este direcția în care îmi voi continua eforturile, acum și ca om politic”, a scris fostul șef al CEC pe pagina sa de Facebook.

Potrivit site-ului oficial al partidului, organizația PSD Republica Moldova este o structură asociativă a cetățenilor români care au domiciliul în Republica Moldova, fără personalitate juridică, constituită ca structură internă a partidului, în conformitate cu prevederile Statutului PSD și dispozițile legale în vigoare.

Organizația membrilor PSD din Republica Moldova promovează și popularizează politica PSD în rândul cetățenilor români din Republica Moldova și contribuie la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiți și stabilit prin acordurile și tratatele bilaterale.

Iurie Ciocan este unul dintre cei mai longevivi membri pe care i-a avut vreodată Comisia Electorală din Republica Moldova. Acesta a activat în cadrul instituției din anul 2003 inițial în calitate de membru CEC, apoi secretar al CEC. Din 2011 și până în 2016 a fost președinte al CEC, iar ulterior a fost, din nou, membru al CEC. El a plecat din funcție în ianuarie 2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *