Politică

Iurie Leancă a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile

Guvernului nu i-a reuşit tot ce şi-a propus să realizeze în primele 100 de zile de activitate, dar Republica Moldova are perspective bune de dezvoltare în pofida situaţiei interne şi a celei regionale, a declarat astăzi premierul Iurie Leancă în cadrul unei conferinţe de presă. Conferința a fost convocată cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la învestirea actualului executiv.

Republica Moldova va continua procesul de integrare europeană în pofida provocărilor, a subliniat Iurie Leancă, adăugând că semnarrea Acordului de asociere şi liberalizarea regimului de vize ar putea să se producă în prima jumătate a anului 2014.

Executivul a reuşit să înregistreze progrese în toate cele trei domenii prioritare de activitate. În această perioadă au fost deschise noi locuri de muncă şi au fost create perspective pentru altele. În ceea ce privește combaterea corupţiei, sunt în proces de elaboare proiecte de legi importante, iar una din direcţiile prioritare este lansarea unor servicii electronice care vor contribui nu doar la reducerea corupţiei, dar şi la diminuarea costurilor, a declarat Iurie Leancă. Potrivit premierului, lupta împotriva corupţiei este un proces de durată.

Acordul de asociere cu Uniunea Europeană care îl va cuprinde şi pe cel de liber schimb urmează să fie parafat la summitul de la Vilnius, unde, Comisia Europeană ar urma să anunţe că Republica Moldova şi-a îndeplnit angajamentele şi în privinţa planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, potrivit premierului. Iurie Leancă a declarat că documentele ar urma să intre în vigoare în 2014, pe parcursul mandatului actualului Parlament European şi al Comisiei Europene. Republica Moldova va continua procesul de integrare europeană, în pofida provocărilor pe plan intern şi pe cel extern, a subliniat Iurie Leancă.

Totuşi, el a recunoscut că executivul nu a reuşit să realizeze tot ce și-a propus, inclsuiv din cauza involuţiei pe plan regional, făcând aluzie la relaţiile cu Federaţia Rusă.

Guvernul condus de Iurie Leancă a fost învestit de parlament la 30 mai, în urma unei crize politice care a condus la căderea fostului executiv în frunte cu Vlad Filat.

sursa: Radiochișinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *