Ultima oră

Iurie Leancă în ședință de lucru cu Octavian Țâcu

Ministrul în exercițiu al Tineretului și Sportului a abordat necesitatea demarării lucrărilor de construcție a Complexului sportiv pentru care au fost alocați din bugetul de stat 20 de milioane de lei.

"Avem nevoie de un complex modern pentru pregătirea sportivilor, în special pentru desfășurarea cantonamentelor. La momentul actual sportivii noștri efectuează cantonamentele peste hotarele țării. Dacă am fi avut un astfel de complex la Chișinău, am fi economisit bani și am fi asigurat o infrastructură adecvată sportivilor moldoveni care ne reprezintă țara la diferite competiții internaționale", a spus ministrul în exercițiu.

Octavian Țâcu a menționat că Ministerul va organiza pe data de 18 mai în parteneriat cu organizații non-guvernamentale și parteneri străini o cursă pentru cicliștii profesionişti, dar şi amatori, pe itinerarul Chișinău – Iași, în cadrul Zilei Europei. La eveniment vor participa, de asemenea, 30 de sportivi din cadrul Federației de ciclism din România.

Iurie Leancă a spus că, în pofida evenimentelor politice din țară, instituțiile statului trebuie să asigure continuitatea tuturor proiectelor inițiate. Prim-ministrul interimar a solicitat ca Ministerul să intensifice elaborarea și prezentarea Strategiei de dezvoltare a educației fizice și sportului pentru perioada 2013 – 2020, precum și a Programului de pregătire a sportivilor moldoveni către Jocurile Olimpice din Brazilia, din 2016.
 
Sursa: gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *