Politică

Iurie Leancă insistă pe amânarea aplicării Legii privind finanțarea partidelor din buget

„În octombrie 2015, deputații PPEM au înaintat o inițiativă legislativă privind amânarea aplicării Legii privind finanțarea partidelor politice, care la acel moment, din păcate, nu a fost susținută de către majoritatea colegilor din Parlament. Sunt convins că și astăzi această inițiativă este de actualitate”, scrie politicianul.

Iurie Leancă subliniază că situația economică dificilă prin care trece Republica Moldova îl face să revină la acest subiect și să insiste în continuare ca finanțarea partidelor politice în anul 2016 din bugetul de stat să fie amânată. „Mai mult, lipsa unui mecanism eficient și transparent de verificare ridică mari semne de întrebare referitor la moralitatea utilizării banilor publici pentru finanțarea partidelor”, a precizat președintele PPEM.

Recent, Comisia Electorală Centrală a stabilit modul de finanţare a partidelor politice din bugetul de stat, în funcţie de performanţele obţinute la alegerile parlamentare din 2014 şi cele locale din 2015. Decizia este că se va acorda lunar câte 1,11 lei pentru fiecare vot obţinut de partide în cadrul alegerilor parlamentare din 2014 şi câte 0,47 lei – în alegerile locale din 2015. Candidaţii independenţi nu beneficiază de subvenţii. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *