Ultima oră

Iurie Leancă salută DECIZIA oficializată a Comisiei Europene

Șeful Executivului a avut o discuție la telefon cu Stefan FULE, Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, în care i-a mulțumit pentru consistență și consecvență, precum și toată susținerea acordată Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută în contextul în care , Comisia Europeană a înaintat propunerea de a liberaliza regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni, care presupune modificarea Regulamentului 539/2001 privind abolirea obligaţiei de viză pentru călătoriile de scurtă durată pentru cetăţenii RM în spaţiul Schengen. Propunerea respectivă vine în rezultatul celui de-al 5-lea Raport de Progres al Comisiei Europene privind implementarea Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, din 15 noiembrie 2013, care a confirmat că Republica Moldova a îndeplinit toate condiţionalităţile Planului de Acţiuni respectiv.

Propunerea urmează să fie discutată şi aprobată de către Parlamentul European şi Consiliul UE. Comisia Europeană va aprecia co-decizia Parlamentului European pe parcursul actualei legislaturi.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *