Politică

Iurie Leancă și Eugen Carpov nu vor participa la ceremonia de investire în funcția de Președinte lui Igor Dodon

Într-un comunicat, se arată că PPEM consideră că declarațiile din ultima vreme făcute de Igor Dodon, iresponsabile și pline de ură, denigratoare la adresa Uniunii Europene și a statului Republica Moldova, demonstrează clar că acesta nu are încă capacitatea de a se ridica la înălțimea funcției obținute. Chiar dacă a câștigat aceste alegeri, dl Dodon nu vrea să înțeleagă că șeful statului trebuie să fie un model, să aibă un comportament exemplar, să îi unească pe cetățeni și nu să îi dezbine.

„Și cei care simt românește și cei care vor o mai mare apropiere de Rusia fac parte din aceiași societate și au nevoie de un conducător care să aducă liniște, prosperitate și încredere în ziua de mâine. Drept urmare, constatând faptul că dl Dodon nu a înțeles pe deplin responsabilitatea care îi revine datorită funcției sale, am decis să boicotăm această ceremonie”, susține Iurie Leancă.

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează să depună în câteva ore jurământul de învestitură în funcţia de şef al statului.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *