Actualitate

Iurie Leancă sugerează desecretizarea unor decizii ale Guvernului

De asemenea, ex-premierul a sugerat şi desecretizarea unor decizii care au fost luate de Guvern şi care au făcut parte dintr-un plan de acţiuni.

Iurie Leancă a declarat, după audieri, că este dispus să ajute comisia şi toate instuţiile abilitate ca să se afle adevărul. Deputatul a menţionat că instituţiile de stat care nu şi-au îndeplinit obligaţiile trebuie sancţionate.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, membru al comisiei, a declarat că una dintre concluziile la care s-a ajuns în urma audierilor este că schemele de scoatere a banilor din cele trei bănci implicate (BEM, Banca Socială şi Unibank) au fost puse la punct din timp şi în acest sens a fost schimbată legislaţia în aşa mod ca executivul să poată oferi garanţii pentru acordarea creditelor.

Igor Dodon a mai spus că organele de stat, cum ar fi Banca Naţională şi CNA, nu au făcut faţă acestei situaţii şi nu au întreprins acţiunile necesare, fapt ce denotă că au fost în cârdăşie cu cei care au comis jaful. Igor Dodon a mai spus că PSRM elaborează un raport alternativ, pe care îl va prezenta fie în Parlament, fie la o conferinţă de presă.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *