Politică

Iurie Reniță: Greceanîi cu Dodon au transformat forul legislativ suprem într-o sucursală PSRM, un fel de kolhoz socialist

În stilul tradițional ce o caracterizează profund, speakerița Zinaida Greceanâi revine la metodele cele mai reprobabile pe care le-a utilizat și în perioada campaniei prezidențiale pentru a-l favoriza pe Igor Dodon – nu mai convoacă ședințele săptămânale ale Biroului Permanent și cele plenare. Nu întâmplător am insistat ca fosta șefă de partid a PSRM-ului să fie revocată din funcția de Președinte a Parlamentului. Aceasta, împreună cu Dodon și deputații lor, au transformat forul legislativ suprem într-o sucursală a PSRM, un fel de kolhoz socialist.

Nu există nicio justificare, de orice natură, să nu convoci ședințele plenare, mai ales în această perioadă dezastruoasă de pandemie, când sunt necesare măsuri urgențe (inclusiv legislative) pentru contracararea COVID-19, care a atins cote maxime. În haosul și dezmățul care s-a instaurat în toate domeniile, avem suficiente motive să considerăm că socialiștii și susținătorii lor pun la cale noi hoții de anvergură, printre care ar fi și privatizarea, la prețuri derizorii, a Căii Ferate Moldovenești tovarășilor și conducătorilor acestora de la Moscova. Oare nu e suficient că avem un Executiv demisionar (care abia își mai trage răsuflarea), mai e necesar să avem și un Parlament total nefuncțional?

Fac un apel către toți colegii parlamentari: să nu mai permitem neconvocarea ședințelor săptămânale ale Biroului Permanent și a celor plenare și să stopăm dezmățul din Parlament, intenționat susținut de PSRM în scopurile evocate mai sus.

Iurie Reniță 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *