Politică

Ivan Ceban, desființat de Dodon. „Până acum spunea că e „limba moldovenească”, iar acum zice că e limba română, și optează pentru integrarea europeană…”

Socialistul Igor Dodon consideră că fostul său coleg și subaltern, primarul Capitalei, Ivan Ceban, nu ar avea nicio șansă cu noul său proiect politic Mișcarea Alternativa Națională (MAN), deoarece ar fi un „politician instabil”, scrie Ziarul Național.

„Unii au crezut și cred în continuare că se poate de căzut la o înțelegere cu actuala guvernare. Nu, cu ei este imposibil să ajungi la o înțelegere. Alții cred de cuviință că trebuie să se înțeleagă cu curatorii lor. Uite Ion Ceban încearcă să se înțeleagă cu americanii – au fost împreună de Crăciun (Ambasadorul SUA a participat la inaugurarea pomului și târgului de Crăciun din Chișinău.)… Nici asta nu-i va ajuta. Curatorii au alte planuri”, a declarat aseară Dodon.

Igor Dodon, cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv îmbogățire ilicită și trădare de patrie, consideră că Ceban, precum și unii lideri din Găgăuzia preferă să-și schimbe chipiul în funcție de cum bate vântul.

„Trebuie să-ți păstrezi poziția și să nu schimbi chipiul în funcție de cum bate vântul. Acest lucru se referă și la unii lideri din Găgăuzia. Toți înțeleg despre cine e vorba. Eu îi înțeleg pe ei, deoarece încearcă să supraviețuiască. Dar istoria ne demonstrează că, atunci când schimbi radical concepțiile, principiile, ideologia… Până acum spunea că e „limba moldovenească”, iar acum zici că e limba română, până acum erai pentru parteneriat strategic cu Rusia, iar acum optezi pentru integrarea europeană… Astfel de politicieni nestabili nu au nicio șansă să obțină rezultate pe viitor”, a mai adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Omul poate sa si greseasca….dar atunci cand lucrurile devin evidente si continua sa pedaleze in „greseala”, atunci devine suspect: or e prost or are INTERESE…

  2. Chiar mă întrebam, oarece mai face marțafoiul penal. Când colo, iacătălăi că ne mai servește o porție de ”prințipuri” de pe vremea când era mare staroste mare peste limba, istoria și soarta guberniei moldoveniste, pe care a închinat-o ca un grangur de kulioace, cu mare slugărnicie și fără nici un fel de scrupule pravoslavnice, națiunii celei mai favorizate… de drakul.

  3. Lingaul kremlinului Ivan Ceban este ca un cal traian in politica Republicii Moldova, ca si Victor Ianukovici intronat de rusi in Ukraina la inceput promitea poporului calea spre UE apoi a semnat cu rusia contractul privind or. Sevastopol dupa ce au avut proteste de proportii la Maidanul din Kiev…evadand in rusia a lasat tara o criza politica si conditii favorabile penru anexarea Krimeei de rusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *