Politică

Ivan Ceban se preface „anti-rus” pentru a mai prinde un mandat în fruntea Primăriei Chișinău. Pro-europeanul a fost membru al Partidului Comunist și Socialist

Primarul Chișinăului Ivan Ceban „recunoaște” Rusia ca stat agresor. Declarațiile au fost făcute în cadrul forumului „MOLDOVA YOUTH FORUM”, la care a luat parte și edilul capitalei.

„Condamn acest război, condamn această agresiune și nu consider un lucru normal. Agresorul este Rusia. Eu nu o dată am spus de aceste lucruri”, a declarat primarul Ivan Ceban în cadrul forumului.

Odată cu începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, Ivan Ceban a fost deseori atacat de către reprezentanții și deputații partidului PAS pentru că nu și-a expus opinia cu privire la război și nici nu a venit cu vreo reacție de condamnare a tuturor acțiunilor care se întâmplă în Ucraina.

Pe de altă parte, Ceban curtează asiduu România, încercând să semneze memorandumuri de înțelegere și contracte de finanțare cu mai mulți primari și președinți de consilii județene.

Amintim că Ivan Ceban a fost membrul al Partidului Comuniștilor, iar ulterior l-a trădat pe Voronin și s-a mutat la PSRM, care era finanțat gras de Moscova. Acesta alături de alți dodoniști au protestat la Bruxelles împotriva semnării de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

Silviu Tănase: Oricine numai nu Ceban. Chișinăul trebuie să scape de pro-rusul Ivan

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *