Social

Ivan Ceban vrea tarife mai mari la apă și canalizare în Chișinău, dar spune că autoritățile centrale vor să facă „rău poporului”: Ar fi pus la cale un complot

Primarul general al Capitalei, Ivan Ceban, nu este mulțumit de faptul că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ridicat tariful la apă și canalizare doar până la 15,30 de lei în Chișinău și insistă pentru un preț de 24 de lei. În acest sens, acesta amenință că municipiul poate rămâne fără apă și canalizare, iar mirosul urât de la Stația de Epurare va cuprinde tot orașul, transmite Ziarul Național.

„Riscul ca orașul să rămână fără apă este foarte mare în continuare. Din cauză că au fost tergiversate procesele la maximum pentru a nu ajusta costul la serviciile de apă și canalizare, iar pe de altă parte scumpirile la restul serviciilor se țineau lanț, „Apă Canal Chișinău” a acumulat datorii la energia electrică. Compania „Premier Energy” deja a deconectat unele obiective ale întreprinderii. Pentru două luni, suma datoriei este de 78 de milioane de lei la energia electrică. Întreprinderea „Apă Canal Chișinău” nu are acești bani în cont, dar achită eșalonat, după posibilitate. Primăria Chișinău și așa a achitat pentru anul 2022 datoria de la „Apa Canal Chișinău” în sumă de 130 de milioane de lei, obligațiunile creditare pe care le-a acumulat din anii 2015”, a declarat Ceban.

Potrivit lui, autoritățile centrale ar fi pus la cale un „complot” împotriva sa.

Sursa citată a reiterat că locuitorii capitalei plătesc cel mai mic preț pentru apă și canalizare: „Cu toate ajustările recente efectuate de ANRE, costul la serviciile de apă și canalizare din Chișinău rămân a fi practic cele mai mici din republică și din Europa. Între timp, aduc aminte guvernării că au scumpit de șapte ori gazul, de aproximativ trei ori energia electrică și rata inflației a fost anul trecut de peste 30%”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *