Lumea

Jafuri de milioane în Cairo! Câţiva necunoscuţi au îmbogăţit cu 2,3 milioane de dolari

Potrivit instituţiilor de presă locale, hoţii au furat circa 13,6 milioane de lire egiptene, echivalentul a 2,3 milioane de dolari. 

Banca a fost jefuită de şapte bărbaţi, mascaţi şi înarmaţi. Ei au împuşcat în aer, au luat banii şi au fugit de la faţa locului cu un automobil de culoare neagră. De cealaltă parte, incasatorii au fost răniţi după ce câţiva necunoscuţi au furat circa 6 milioane de lire egiptene (un milion de dolari) din automobilul care aparţine lui Banque Misr. 

Poliţia cercetează ambele cazuri.

Menţionăm că printre cele mai mari jafuri din istorie se numără cel din aeroportul Kennedy din 1978. Atunci au fost furate circa 5,8 milioane de dolari, bani care intrau în SUA lunar pe calea aerului şi reprezentau moneda schimbată de militarii şi turiştii americani aflaţi în Germania de Vest. Cel mai mare jaf însă, este considerat cel care a avut loc pe 18 martie 2003, cu o zi înaintea declanşării bombardamentelor Statelor Unite asupra Bagdadului. Aproape un miliard de dolari au fost furaţi din Banca Centrala a Irak-ului. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *