Actualitate

Jaguar Land Rover vrea să testeze mașini autonome care se parchează singure

Compania spune că testele vor avea loc în orașul britanic Milton Keynes.

Într-o perioadă în care siguranța mașinilor autonome este pusă la îndoială de accidentul nefericit din statul Arizona unde o femeie a fost acroșată fatal de un vehicul Uber, constructorii auto continuă testele cu aceste mașini în diferite forme.

 Britanicii de la Jaguar Land Rover au anunțat că vor testa o tehnologie prin care mașinile autonome vor fi capabile să-și caute singure un loc de parcare, iar mai apoi să parcheze în locul găsit.

Un model Range Rover Sport echipat cu această tehnologie va fi introdus în circulație pe drumurile publice din orașul britanic Milton Keynes, care are o populație de circa 200.000 de locuitori.

„Prin reducerea stresului zilnic, precum găsirea unui loc de parcare sau parcarea în spații strâmte, putem să facem experiența condusului mult mai plăcută,” a declarat Joerg Schlinkheider, șeful inginerilor din departamentul de Automated Driving de la Jaguar Land Rover.

În plus, britanicii susțin că vor testa o altă tehnologie prin care șoferii vor fi notificați de apropierea vehiculelor de urgență, precum ambulanțele sau mașinile de pompieri.

Sursa: Automarket.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *