Internațional

Japonia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o întârziere de zeci de ani

Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat prima pilulă pentru avort din statul asiatic, la zeci de ani după ce a devenit disponibilă în majoritatea statelor occidentale, scrie CNN.

Comisia farmaceutică a ministerului a acordat vineri aprobarea pentru MeFeego Pack, o pilulă fabricată de compania farmaceutică britanică Linepharma, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an. Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză.

Pilula combină mifepristona și misoprostolul, pe care Organizația Mondială a Sănătății le-a inclus în lista sa de medicamente esențiale, descrise ca fiind sigure și eficiente pentru femeile însărcinate.

Până în prezent, în Japonia este disponibil doar avortul chirurgical prin două metode: metoda chiuretajului, care îndepărtează țesutul din interiorul uterului cu un instrument metalic, și metoda evacuării, care aspiră țesutul printr-un tub, potrivit NHK.

Activiștii japonezi fac presiuni de ani de zile pentru aprobarea pastilelor, medicamente similare fiind disponibile de zeci de ani în alte țări, în timp ce Japonia a rămas tot mai mult în urmă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Pt cei care au studiat ceva spiritism, dar nu numai, aprobarea folosirii acestui medicament este o mare greseala intrucat impiedica nasterea unor suflete. Daca femeile ar cunoaste consecintele si pedepele la care vor fi supuse in lumea de apoi din cauza avortului… cu siguranta nu ar mai dori aceste medicamente. Biserica care o vina in asta pt ca nu informeaza corect populatia, de facpt le spune alte prostii decat ceea ce ar fi important.

    1. Asta acum ce a fost, aberatia zilei? Ce nastere de suflete visezi mamica? Chiar si asa daca ar fi, anumite suflete mai bine raman in iadurile de unde vor sa porneasca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *