Actualitate

Japonia a donat R. Moldova echipament în valoare de circa 1,3 milioane de euro

Japonia a donat Republicii Moldova un lot de echipamente medicale, reagenți și consumabili, în valoare de circa un 1,3 milioane de euro. Evenimentul de transmitere a echipamentului a avut loc marți, 1 noiembrie și la el au participat ministra Sănătății, Ala Nemerenco și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, transmite Realitatea.md.

Ala Nemerenco a menționat că donația va contribui la fortificarea sistemului de sănătate, în special, la fortificarea laboratoarelor din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Potrivit ambasadorului Yoshihiro Katayama, echipamentele au fost selectate în baza concluziilor anunțate de trei echipe de experți japonezi, care au examinat în ultimele luni necesitățile sistemului de sănătate din Republica Moldova.

De asemenea, din banii Japoniei urmează să fie achiziționate echipamente performante, în sumă de circa 8 milioane de euro, care vor ajunge la cinci spitale mari din țară. Beneficiarii sunt Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *