Actualitate

Japonia extinde sancțiunile împotriva Rusiei și îl pune pe lista neagră pe premierul lui Putin

Japonia a extins, marți, sancțiunile împotriva Rusiei, înghețând bunurile a peste 130 de persoane, inclusiv ale premierului rus Mihail Mișustin.

Noile sancțiuni vizează 8 cetățeni ruși și 133 de membri ai autoproclamatei Republici Populare Donețk și ai Republicii Populare Luhansk din estul Ucrainei, a precizat Ministerul de Externe al Japoniei într-un comunicat.

Lista îi include pe Mișustin, oligarhul Vladimir Bogdanov și membrii familiei oligarhului Gennady Timshenko, potrivit ministerului. Nu se știe dacă acești oficiali dețin bunuri în Japonia.

De asemenea, Japonia și-a extins interdicția de export la alte 71 de organizații rusești, inclusiv producători și institute de cercetare, se arată în comunicat.

Începând cu luna martie, Japonia a introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv înghețarea activelor președintelui rus Vladimir Putin și ale membrilor familiei sale, ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina.

Rusia a răspuns prin impunerea propriilor sale sancțiuni împotriva Japoniei, cum ar fi interdicția de intrare în țară a oficialilor japonezi, inclusiv a premierului Fumio Kishida.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *