Economie

Japonia îi acordă R. Moldova un sprijin bugetar de 100 milioane de dolari. Maia Sandu: „Japonia a contribuit, de-a lungul timpului, la dotarea spitalelor noastre cu echipamente medicale performante, a ajutat fermierii moldoveni…”

Guvernul de la Tokyo va acorda Republicii Moldova un sprijin bugetar de 100 de milioane de dolari, pentru ca țara noastră să depășească mai ușor consecințele războiului declanșat de dictatorul rus Putin în Ucraina. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, i-a comunicat luni, 27 februarie, președintei Maia Sandu detalii despre acest sprijin bugetar acordat țării noastre, scrie Ziarul Național.

„Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, mi-a comunicat decizia Guvernului nipon de a oferi republicii noastre sprijin bugetar în sumă de 100 de milioane de dolari SUA, lucru anunțat de către prim-ministrul Fumio Kishida în cadrul summitului G7. Acest sprijin va spori resursele financiare ale statului într-o perioadă în care economia noastră, inclusiv încasările la buget, sunt afectate de războiul din Ucraina”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit președintei Republicii Moldova, Japonia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai republicii noastre.

„Japonia a contribuit, de-a lungul timpului, la dotarea spitalelor noastre cu echipamente medicale performante, a ajutat fermierii moldoveni să procure tehnică agricolă modernă și să aplice tehnologii noi, a finanțat programe de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a susținut proiecte culturale și educaționale. Mi-am exprimat speranța că vom reuși să creștem și volumul investițiilor japoneze în R. Moldova, iar prin asta vom spori numărul locurilor de muncă bine plătite acasă”, a punctat Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *