EconomieSocial

Japonia oferă unui liceu din R. Moldova un grant de peste 60.000 de dolari

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu Directoarea Liceului Teoretic Ștefan cel Mare din orașul Drochia, Svetlana Capcelea, au semnat contractul de grant în valoare de 61.344 dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului Kusanone.

Astfel, vor fi reparate 5 săli de clasă și spațiile conexe, inclusiv vor fi schimbate rețeaua electrică și sistemul de ventilare, transmite Știri.md.

Încăperile se află la etajul IV al blocului C de studii, fiind la moment conservate și neutilizate de peste 15 ani. În cadrul spațiilor reabilitate, vor fi organizate sălile de curs pentru limbi străine, istorie și educație pentru societate, dar și pentru alte discipline.

Proiectul va contribui la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional și extinderea ofertei de studii și activități pentru elevi. 

Beneficiarii proiectului vor fi 536 de elevi, 78 de profesori și personal tehnic din liceu. 

Vorbind despre rolul educației în depășirea situațiilor dificile și despre viitorul Moldovei ca stat membru al Uniunii Europene, Ambasadorul Yamada a menționat că odată cu terminarea războiului brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, R. Moldova va renaște.

Programul de granturi pentru securitate umană Kusanone a fost lansat în R. Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.1 milioane USD pentru 85 de proiecte (exceptând noul proiect) în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *