Actualitate

Japonia va aloca Moldovei 980 de mii de dolari pentru modernizarea şcolilor

Acordul de grant a fost semnat de prim-ministrul Chiril Gaburici şi ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Shigeki Sumi, scrie IPN.

Premierul a mulţumit Guvernului Japoniei pentru ajutorul acordat şi a subliniat că acesta vine să ajute în dezvoltarea instituţiilor de învăţământ prin furnizare de echipamente şi produse pentru dotarea şcolilor. Acesta a mai spus că relaţiile bilaterale sunt în continuă dezvoltare, iar în următorul an Republica Moldova va deschide o ambasadă la Tokyo şi Japonia va deschide o ambasadă la Chişinău.

La rândul său, diplomatul nipon, Shigeki Sumi, a menţionat că Japonia investeşte în resursele umane şi susţine iniţiativele menite să contribuie la promovarea unui învăţământ modern, de calitate.

În perioada 2010-2012, în Republica Moldova au fost realizate trei proiecte similare cu sprijinul partenerilor niponi, în valoare de 185 mii dolari. Proiectele respective au contribuit la ameliorarea infrastructurii şcolii din satul Hârtopul Mare, Criuleni, a gimnaziului nr.93 din Grătieşti şi a şcolii primare din satul Lozova, Străşeni. În prezent, este în derulare un alt proiect, în valoare de 79 de mii de dolari, care are scopul de a îmbunătăţi condiţiile educaţionale şi sanitare în instituţia de învăţământ din satul Ecaterinovca, raionul Cimişlia. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *