Constantin Tănase

Jenant și penibil: „Gala 10 pentru Moldova”

Pe 19 februarie a.c. am fost rugat de Publika TV să fac parte din juriul acestei Gale. Am refuzat, nefiind de acord cu Regulamentul respectivei Campanii. I-am expus atunci reprezentantului Publika tv viziunea mea asupra organizării unei asemenea Campanii, formulând un șir de propuneri concrete. Am primit de la acesta următorul răspuns: „Stimate domnule Tănase, Vă mulţumesc pentru propuneri. În mare parte, eu împărtăşesc aceleaşi gânduri. Însă majoritatea celor care au decis formula din acest an a campaniei au insistat să o păstrăm anume în această variantă. Regret că în felul acesta nu veţi participa, în calitate de membru al juriului, dar sper să fiţi prezenţi cel puţin la Gala organizată de Publika pe 6 aprilie. Cu o invitaţie specială revenim un pic mai târziu. Aş aprecia foarte mult dacă veţi fi de acord să participaţi la dezbateri pe diferite subiecte de actualitate la Publika, cel puţin la Fabrika”.

Respectiva TV nu a mai revenit cu „o invitație specială”. Nu regret. Pentru că oricum nu aș fi onorat invitația, precum nu voi onora-o nici pe cea de a participa la vreo emisiune la această TV. Regret sincer altceva, și anume că și anul acesta opiniei publice i se vor propune „10 învingători” aleși la ureche, în afara unor rigide criterii valorice. În cea mai jenantă situație vor fi puși înșiși „învingătorii”.

Mai regret că organizatorii Campaniei nu au învățat nimic și anul acesta au călcat pe aceeași greblă, ca și anul trecut. Modul cum au fost stabiliți „cei 10 învingătorii” din acest an nu rezistă nici celei mai nevinovate critici. Avem de a face de fapt nu cu stabilirea unei scări valorice, ci cu o manipulare urâtă a opiniei publice. Cum poate, chiar cel mai competent juriu, să stabilească, de exemplu, cine e cel mai valoros și performant om de afaceri al anului sau cel mai bun om de știință?! Dar după ce criterii va fi ales …„prietenul Moldovei”?!

Concluzia e una: și „gala” din acest an e jenantă, dacă nu chiar penibilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *