Internațional

Jens Stoltenberg, diagnosticat cu zona zoster. Cum se manifestă această boală?

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost diagnosticat cu zona zoster şi, astfel, va purta discuţiile programate în România şi Germania de la distanţă, a declarat, joi, un oficial al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit Reuters.

Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster. 

„Secretarul general îşi va efectua vizita planificată în Germania (şi România) de la distanţă, mai degrabă decât în persoană”, a declarat oficialul NATO. „Zona zoster poate apărea după COVID-19. (n.r. Jens Stoltenberg) lucrează de acasă”, a mai precizat oficialul citat de news.ro.

Jens Stoltenberg urma să vină la Bucureşti

Joi, 9 iunie, Stoltenberg urma să se întâlnească cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin şi să participe vineri la o întâlnire cu liderii României, Poloniei şi Ungariei la Bucureşti. Şeful NATO a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la mijlocul lunii mai. În perioada dată, el a prezentat simptome uşoare şi a lucrat de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al alianţei militare occidentale

Ce este zona zoster, boala de care suferă şeful NATO

Zona zoster este declanşată de un virus care de obicei cauzează varicelă în perioada copilăriei. După trecerea prin acea boală, virusul rămâne însă în celulele nervoase pentru toată viaţa şi poate să provoace zona zoster la o vârstă ulterioară. Simptomele tipice includ dureri arzătoare, urmate de răspândirea unor vezicule pe piele. În cazuri rare, durerile pe traiectul nervilor senzoriali pot să persiste pentru perioade îndelungate, chiar şi după dispariţia erupţiei cutanate.

Sursa: Observatonews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *