ActualitateUE / Nato

Jens Stoltenberg, la sesiunea finală a Reuniunii NATO, unde participă și Moldova: „Este grozav să vă avem pe toți aici”

„Este grozav să vă avem pe toți aici”. Cu astfel de frază și-a început discursul său Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sesiunea finală a Reuniunii ministeriale de Externe a Alianței, unde participă și delegația Republicii Moldova, fiind condusă de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, transmite Realitatea.md.

„Bun venit la această sesiune finală a reuniunii ministeriale de externe a NATO și un bun venit special partenerilor noștri Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova. Este grozav să vă avem pe toți aici. Întâlnirea noastră arată cooperarea puternică și în creștere dintre NATO și țările respective în acest moment dificil” a declarat Stoltenberg.

De asemenea, el a declarat că NATO și Aliații Blocului au oferit sprijin tuturor celor trei parteneri timp de mulți ani, inclusiv prin „consolidarea capacităților, reforme și formare pentru a-și consolida instituțiile de apărare și securitate”.

„Astăzi, acești parteneri sunt afectați de presiunea rusă, iar aliații NATO se angajează să-și sporească sprijinul pentru ei. Această întâlnire este o oportunitate de a discuta unele dintre preocupările noastre comune de securitate, în special în regiunea importantă din punct de vedere strategic a Mării Negre și Balcanii de Vest”, a conchis Secretarul general NATO.

Vă amintim că, Nicu Popescu participă marți, 30 noiembrie la Reuniunea miniștrilor de Externe ai statelor NATO, desfășurată la București. Delegația țării noastre participă alături de celelalte state partenere – Ucraina, Georgia și Bosnia și Herțegovina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *