Internațional

(JeSuisCharlie) Imagini impresionante din Paris, Londra, Berlin, Viena, Bruxelles, Ankara

”Marşul din Paris este de o amploare fără precedent şi este imposibil să numeri manifestanţii”, a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, scrie Liberation.

Reamintim că, cei doi presupuși autori ai atentatului de miercuri, din Paris, de la revista Charlie Hebdo, au fost uciși, au informat vineri surse apropiate dosarului, citate de AFP, Reuters și DPA. Cei doi jihadiști implicați în atacul de la Charlie Hebdo, Cherif și Said Kouachi, se refugiaseră vineri într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy — Charles de Gaulle, unde luaseră un ostatic. Ei fuseseră încercuiți de un important dispozitiv polițienesc, iar zona, aflată sub stare de asediu, era survolată de elicoptere.

Cei doi suspecți de comiterea atacului de la Charlie Hebdo au ieșit cu armele kalașnikov și au tras asupra forțelor de ordine, ceea a dus la ‘neutralizarea lor’, relatează AFP citând o sursă apropiată dosarului.

Revista Charlie Hebdo, aflată până nu demult în prag de faliment, va apărea săptămâna viitoare într-un milion de exemplare. Banii încasați din vânzări vor fi transferați rudelor celor 12 victime ale atenstatului terorist din 7 ianuarie, transmite agenția AFP.






Peste 100 de persoane au răspuns inițiativei studenților francezi aflați în sejur de studii Erasmus la universitățile din Iași și au luat parte duminică la un marș al tăcerii, organizat ca urmare a evenimentelor tragice care au avut loc recent în Franța.

Grupul, format din studenți francofoni, cadre didactice, oameni de cultură, a pornit în marș din Piața Unirii până la sediul Institutului Francez Iași. Aici s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor care au murit în timpul atentatelor radicalilor islamiști, care au avut loc recent în Franța.

"Libertatea de expresie este un drept fundamental. Am simțit nevoia de solidarizare pentru acest drept, un drept care este mai presus de religie, de orice fel de convingeri. Atunci când spiritul vorbește, armele trebuie să tacă", ne-a declarat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului pentru Copii "Luceafărul".

sursa: hotnews.ro/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *