Internațional

Joe Biden a semnat protocoalele de aderare la NATO a Finlandei și Suediei

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat, marți, 9 august, protocoalele de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei, după ce ambele camere ale Congresului au votat cu majorități covârșitoare pentru primirea celor două țări europene în Alianța Nord-Atlantică, transmite Politico.

Eforturile pentru ca Suedia și Finlanda să se alăture NATO au fost aprobate cu un sprijin covârșitor și bipartizan de ambele camere ale Congresului, Senatul ratificând acordul săptămâna trecută.

Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell a calificat aderarea celor două țări drept „o mare reușită” pentru securitatea națională a SUA.

Vă amintim că la sfârșitul lunii februarie, când Putin a dat ordinul de a invada Ucraina, provocând un război sângeros în țara vecină, Finlanda și Suedia, două țări tradițional neutre până acum, și-au anunțat intenția de a se alătura NATO.

„Împreună cu partenerii și aliații noștri, vom construi viitorul pe care vrem să-l vedem, iar într-un moment în care Rusia lui Putin a zdrobit pacea și securitatea în Europa – când autocrații pun sub semnul întrebări fundațiile ordinii pe bază de reguli – puterea alianței transatlantice și angajamentul Americii față de NATO sunt mai importante ca niciodată”, a declarat Biden înainte de semnarea protocoalelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *