Internațional

Joe Biden, dezorientat după un discurs la ONU / VIDEO

O înregistrare video virală în care președintele american Joe Biden pare să fie dezorientat după un discurs ținut la Adunarea Generală a ONU de la New York – la câteva zile după ce și-a apărat vârsta și a afirmat că este suficient de apt să candideze – a alimentat noi întrebări cu privire la capacitatea sa de a fi președinte, notează Sky News.

Biden, în vârstă de 79 de ani, își terminase joi discursul la Conferința Fondului Global de la New York, în aplauzele mulțimii, când s-a îndepărtat de la pupitru.

El a făcut câțiva pași, cu ambele brațe poziționate cu grijă în fața sa, când s-a oprit brusc și a privit înapoi.

Acesta a părut dezorientat și s-a uitat în jur înainte de a-i întreba pe membrii mulțimii și pe echipa sa de securitate cum să iasă de pe scenă.

Biden a fost întrerupt de gazda evenimentului, acesta mulțumindu-i din nou președintelui.

Biden s-a uitat înapoi la omul care i se adresa, părând din ce în ce mai confuz, iar apoi s-a îndreptat ferm spre marginea scenei, unde a rămas în picioare în timp ce îl asculta pe prezentator.

Videoclipul a început să fie distribuit pe rețelele sociale și de atunci a devenit viral. Un senator și angajatul său au comentat ceea ce au văzut: „Îngrozitor. Acesta este comandantul suprem al țării”, a declarat senatorul texan Ted Cruz pe Twitter, distribuind clipul pe propriul cont.

Consilierul de comunicare al senatorului Cruz, Steve Guest, s-a făcut și el ecoul acestor remarci.

„Joe Biden este complet pierdut pe scenă. Înfricoșător și trist”, a spus el.

Au fost și internauți care i-au luat apărarea și au susținut că vârsta nu a jucat un rol, spunând că pur și simplu nu a știut unde este ieșirea și că s-a oprit apoi pentru a asculta gazda din respect.

Acest eveniment are loc după apariția sa la emisiunea 60 Minutes din SUA unde a fost întrebat în legătură cu preocupările legate de faptul că este sau nu apt pentru a fi în funcție.

„Și când auziți asta, mă întreb ce părere aveți dumneavoastră?”, a întrebat jurnalistul Scott Pelley.

Președintele Biden le-a răspuns contestatorilor săi și le-a spus să îl „urmărească”.

„Priviți-mă. Și, sincer să fiu, asta e tot ce cred. Uitați-vă la mine. Dacă credeți că nu am nivelul de energie sau acuitatea mintală, atunci, știți, este un lucru”, a spus el.

„Respect faptul că oamenii ar spune «Ești bătrân», dar cred că are legătură cu cât de multă energie ai și dacă slujba pe care o faci este sau nu una în concordanță cu ceea ce ar fi capabil să facă orice persoană de orice vârstă”.

Starea sa de sănătate a fost pusă sub semnul întrebării și, uneori, i-a umbrit președinția după victoria sa electorală în fața lui Donald Trump, în urmă cu aproape doi ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *