ActualitateExterne

Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump

Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat pe contracandidatul său la alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an, republicanul Donald Trump, pe care l-a comparat cu ”un băieţel de şase ani”, la cina anuală a corespondenţilor de presă la Casa Albă, transmit AFP şi Reuters, relatează Agerpres.

Numeroşi invitaţi de marcă, jurnalişti sau celebrităţi, au sosit la hotelul Hilton din capitala federală a SUA, în momentul când în faţa intrării se adunaseră aproximativ 100 de manifestanţi împotriva războiului din Fâşia Gaza. Aceştia le-au cerut jurnaliştilor prezenţi să boicoteze evenimentul.

În interiorul clădirii, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas nu a ocupat totuşi prima poziţie.

Joe Biden (81 de ani) a folosit acest prilej pentru a-l ironiza pe fostul preşedinte Donald Trump (77 de ani), criticând lipsa de maturitate a acestuia. ”Da, vârsta este o problemă. Eu sunt un bărbat matur, care candidează împotriva unui băieţel de 6 ani”, a glumit Biden.

Ulterior, el a adăugat, referindu-se la miliardarul republican: ”Vârsta este singurul lucru pe care îl avem în comun. Vicepreşedinta mea de fapt mă susţine”.

Prezenţa preşedintelui SUA la această gală se înscrie în lunga tradiţie a evenimentului, întreruptă în timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă.

Cina este organizată de Asociaţia corespondenţilor de presă la Casa Albă. În timpul galei sunt acordate premii, precum şi burse pentru studenţi la jurnalism.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o asociaţie înfiinţată la New York, cel puţin 97 de jurnalişti au fost ucişi şi cel puţin 16 au fost răniţi de la începerea războiului dintre Israel şi Hamas, în 7 octombrie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *