CSI / RusiaExterne

Johnson: Putin are ”spațiul politic”pentru a se retrage din Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, dispune de ”spaţiul politic” pentru a pune capăt invaziei sale din Ucraina, în parte datorită cenzurii instaurate în Rusia, a declarat marţi premierul britanic Boris Johnson, transmite AFP.

„Ţinând cont de sprijinul masiv al Rusiei pentru ceea ce face, aparenta indiferenţă a media ruse faţă de ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, paradoxul este că Putin dispune de mult spaţiu politic pentru a da înapoi şi a se retrage”, a declarat Johnson la TalkTV.

Rusia susţine în continuare că invadarea Ucrainei este o ”operaţiune militară specială” şi a ameninţat cu închisoarea pe oricine oferă o versiune diferită a evenimentelor.

În consecinţă, Putin i-ar putea spune poporului rus că operaţiunea lansată în Ucraina a fost ”o reuşită” şi că, ”tehnic, este un succes”, a mai declarat Boris Johnson.

În mod repetat, Rusia a avertizat despre posibilitatea ca luptele din Ucraina să devină un conflict nuclear, pe măsură ce Occidentul trimite Kievului arme din ce în ce mai puternice.

Boris Johnson a insistat că Occidentul nu are nevoie să facă niciun fel de concesii în pofida ameninţării nucleare.

„Cred că el (Putin) are mult spaţiu, are multă marjă de manevră”, a insistat premierul britanic, citat de AFP.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *