UE / Nato

Jose Manuel Barroso indeamnă forţele europene să se “reunească”, după ascensiunea eurofobilor în alegerile europene

Oficialul a considerat "foarte important" faptul că forţele politice "reprezentate în cadrul Comisiei", şi anume conservatorii, socialiştii şi liberalii, "au câştigat din nou, la nivel global", adăugând, citat într-un comunicat, că o "majoritate solidă este posibilă".

Ţinând cont de ascensiunea eurofobilor, extrema dreaptă şi stânga radicală, singura majoritate posibilă ar putea fi formată de o mare coaliţie între conservatori şi socialişti, cu un posibil sprijin al liberalilor.

Cele trei forţe "nu sunt de acord pe fiecare detaliu, dar împărtăşesc un consens fundamental pentru o Europă care ar trebui în prezent reconsolidată", apreciază Barroso. "A venit momentul să ne reunim şi să definim viitorul Uniunii", a dat asigurări preşedintele Comisiei, declarându-se "încrezător în faptul că majoritatea covârşitoare a membrilor Parlamentului European va trece peste această provocare şi va profita de oportunitatea de a aduce beneficii concrete pentru cetăţenii europeni".

Evocând o "tranziţie" către viitor, el şi-a exprimat speranţa "că rezultatele acestor alegeri vor fi respectate în deciziile care vor fi luate" atât de şefii de stat şi de Guvern, cât şi de Parlamentul European.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *