Actualitate

Judecător cu dosar penal

"In urma examinarii acestei adresari, Consiliul a adoptat o hotarare care a fost remisa procuraturii RM. Aceasta adresare a fost inaintata procuraturii anticoruptie, dupa care astazi eu am venit cu o sesizare catre Consiliul Superior al Magistraturii, de a primi acordul in vederea pornirii urmaririi penale in privinta judecatorului Balaban" , a declarat procurorul general Valeriu Zubco.

Procurorul General nu exclude că ar putea cere ridicarea imunităţii lui Balaban.

Potrivit Consiliul Superior al Magistraturii, Sergiu Balaban ar fi examinat un dosar, fără a fi prezent la şedinţa de judecată.

"Cu majoritatea de voturi CSM astazi a adoptata o hotarare de dare a acordului la pornirea urmaririi penale si tragerea judecatorului Balaman la raspundere penala. Sesizarea a fost depusa de catre procurorul general", a subliniat Mihai Poalelungi. Magistratul neagă acuzaţiile.

Reamintim că, acum trei luni, Centrul Anticorupţie a cerut judecătorului Balaban să permită confiscarea a trei tone de motorină de contrabandă. Magistratul a respins demersul, afirmând că a luat această decizie după ce ar fi audiat ambele părţi. Reprezentantul Centrului Anticorupţie susţine însă că nu a participat la audieri, ba mai mult, pune la îndoială că magistratul ar fi convocat vreo şedinţă.

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *