Actualitate

Judecător din Anenii Noi prins cu O MIE de euro MITĂ

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, judecătorul a pretins şi primit de la ruda unei părţi implicate într-o cauză civilă, aflate la el în procedură, suma de 1.000 de euro pentru adoptarea unei hotărâri favorabile. Iniţial, judecătorul ar fi primit de la informator 600 de euro, iar aseară a fost reţinut în flagrant delict în momentul primiri celui de a doua tranşe de 400 euro. Banii au fost depistaţi în buzunarul stâng al sacoului.

Între timp, au avut loc percheziţii în casa, biroul şi maşina magistratului. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Dacă va fi recunoscut vinovat, judecătorul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 160.000 la 200.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Menționăm că, potrivit statisticilor, pe durata ultimului an şi jumătate, acesta este al cincilea caz de documentare a magistraţilor pentru acte de corupţie. Anterior, au fost reţinuţi pentru acţiuni similare patru judecători din raioanele: Teleneşti, Căuşeni, Criuleni şi Glodeni, doi dintre ei fiind deja condamnaţi.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *